Cam Folyo Uygulama İşlemi Nasıldır?

Reklam değeri en yüksek olan mecralardan biridir. Gelişen teknoloji ile tasarımın ön planda tutulmasıyla görsel kalitenin artması sağlamıştır. Ürünlerin seçimin de önceliği fiyat olarak değilde kalite olarak bakılmalıdır. Uygun fiyat ürünün uzun ömürlü olmasını engelleyerek, erken de formlara neden olabilmektedir. Gerek iç mekanlarda gerekse dış mekanlarda tekdüze cam kaplamalarının yerini dekoratif cam filmleri kullanılmaktadır.
Kullanılan dekoratif cam folyo bulunduğu ortama estetiklik ve görsellik katarak, bulunduğu ortamın havasını değiştirmektedir. Cam filmleri ince yapıları sayesinde plotter makinesinde kesilerek cam üzerine uygulanması sağlanır. Plotter makineleri sayesinde hem logo şeklinde kesilerek hem de estetik desenler verilerek kesilen folyolar cama sıvanmaktadır. Kesimler genellikle kumlama folyo ile yapılarak cama, buzlu cam görüntüsü verilmektedir. Cam folyo kaplama işleminde en çok ıslak uygulama yöntemi tercih edilmektedir.
Kuru uygulamalarda yapışan kısmı geri çekmek istenildiğinde geri gelmeyeceği için folyo parçalanır ve kötü bir durum oluşmuş olur. Dıştan görünümde kişide iticilik uyandırabilir. Sabunlu su veya doğru seçilmiş cam spreyler ile sıfır hatayla, düz ve kusursuz kaplama yapmak mümkündür. Cam folyo kaplama sessiz bir işlem olduğundan günün her saati kimseyi rahatsız etmeden rahatlıkla yapılabilmektedir.

 Gri ve Beyaz Olarak İki Renk Seçeneği Vardır

Ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Cam folyo kaplamanın üç çeşiti bulunmaktadır. Bunlar; opak folyo, delikli folyo ve kumlama folyodur. Opak folya kullanımında kapatılması istenen alan tamamen kapatılarak, içerden dışarısının ve dışarıdan içerisinin gözükmesi tamam engellenmektedir. Delikli folya uygulaması ise, genellikle ofis camlarında tercih edilen kaplama çeşitidir.
Folyanın özelliği delikli oluşu sayesinde yapıldığı ortamda içeriden dışarıyı görmesini sağlar. Gündüz vakitlerinde dışardan içeriyi göstermeyen delikli folyo akşam olduğunda ışıklar yakıldığı takdirde mekanın içini göstermektedir. Kumlama cam folya kaplamada ise, genellikle dekoratif amaçlı yada buzlu cam görüntüsü verilmek için kullanılmaktadır. Bu kaplamanın gri ve beyaz olarak iki renk seçeneği bulunmaktadır. Kumlama folya düz olarak kaplanabileceği gibi plotter makinesinde kesim yapılarak desenli hale getirilipte kaplanabilmektedir. Ayrıca kurumsal firmaların iç ofis camlarında tercih ettiği kaplama çeşitidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam Buzlama Folyo Uygulama

Araç Giydirme Araca Zarar Verir Mi?